Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Recepten Recepten
  • Inspiratie Inspiratie
  • MAGGI Producten
  • Veelgestelde vragen FAQ
  • Zoeken Zoeken
  • Mijn Maggi Mijn Maggi
  • Alle recepten
  • Asperge recepten
  • Kip recepten
  • Pasta recepten
  • Soep recepten
  • Stamppot recepten
  • Vegetarische recepten
  • Vis recepten
  • Wraps recepten
  • Alle producten
  • Productcategorieën
  • Over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over koken en eten
  • Veelgestelde vragen over MAGGI
  • Veelgestelde vragen over asperges
  • Veelgestelde vragen over soep
  • Veelgestelde vragen over stamppot
Kom met aspergesoep met ham

De lekkerste kliekjessoep maak je zo

Kliekjes en restjes, die gooi je niet weg; je maakt er kliekjessoep van. Niet alleen om van te smullen maar ook nog eens hartstikke duurzaam: zero waste!

Restjes zijn goud waard

Restjes en kliekjes zijn de perfecte ingrediënten om bouillon van te trekken: een ideale basis voor soep. Want de lekkerste soep bestaat uit drie basis onderdelen: bouillon, groenten en eventueel wat vlees en kruiden. Zo maak je van de schillen en kontjes van asperges bijvoorbeeld een heerlijke aspergesoep. Zonder dat je het misschien doorhad zijn die restjes de ultieme bouwstenen voor een aspergebouillon. Gooi restjes dus nooit klakkeloos weg maar maak er kliekjessoep van!

Slim omgaan met restjes

Zoals gezegd zijn asperges de ideale groenten om van kop tot staart te gebruiken. Van het ‘afval’ trek je een bouillon, die vervolgens als ideale basis dient voor soepen, sauzen en ragouts. Maar ook met andere restjes groenten kun je los. Wortelkontjes, bloemkool en broccoli stronkjes, restjes ui, de steel van de paprika, maar ook bijvoorbeeld groente met een deukje kun je gebruiken: Ze doen het allemaal goed in je groentenbouillon.
Hoe bewaar je al die restjes gedurende de week? Je vult een tupperware of ziplock zakje en legt deze in de vriezer. Aan het eind van de week gebruik je alle restjes in één keer om bouillon van te trekken.

Soep bewaren

En die bouillon? Die vries je vervolgens in een ijsklontjesvorm in. Zo kun je altijd ergens wat bouillon bij gooien, zonder dat je meteen je hele voorraad plundert. Soep wil je misschien in iets grotere hoeveelheden invriezen, in ziplock zakjes bijvoorbeeld. Schep een zakje of bakje nooit te vol: vloeistof zet nog uit in de vriezer.

Soep invriezen doe je zo

Staat jouw soep morgen weer op tafel? Dan bewaar je ‘m gewoon in de koelkast. Maar wil je de soep voor langere tijd bewaren, vries ‘m dan in. Zo kun je de meeste soepen makkelijk drie maanden bewaren. Bouillons kun je dubbel zo lang in de diepvries kwijt. Wil je ‘m vervolgens weer ontdooien, heb je drie opties:

  • Haal de soep uit de vriezer en zet ‘m in de koelkast. Dit is direct de meest tijdrovende manier, maar ook de beste! Dit duurt ongeveer twee dagen, afhankelijk van de hoeveelheid.
  • Ontdooi je soep au bain-marie, in een warmtebad dus.
  • Zet je soep eerst in een warmtebad, en schenk daarna over in een pan zodra de randjes ontdooid zijn. Pas op: laat de soep nooit koken, dus houd het vuur laag. En niet vergeten te roeren!

Thaise tomatensoep met linzen en koriander

Thaise tomatensoep met linzen en koriander

30 min Gemakkelijk
Chinese kippensoep

Chinese kippensoep

15 min Gemakkelijk
  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Pinterest
  • Privacybeleid
  • Wettelijke bepalingen
  • Neem contact met ons op
  • Cookies